Microringer.

I mange år skjøtet jeg spissmatriellet direkte til en ferdigtapert fortom med kirugknuten, og dette hender det at jeg fremdeles gjør. Dette fungerer bra, men det «spiser» opp den ferdigtaperte fortommen kjapt hvis man bytter spissmatriell ofte.

De to siste sesongene har jeg benyttet Mikroringer fra Siman som man får kjøpt hos de fleste butikkene som forhandler produkter fra Eikre-Fly. Dette er bitte små ringer av rustfritt stål som har en ekstrem styrke, selv den minste på 1,6mm som er beregnet for ørret har en styrke på 12 kg. Les mer om ringene HER

Siden ringene er såpass små, så krever det litt teknikk for å få festet fortommen og spissmatriellet til ringen. Jeg benytter dobbel slukknute, denne har en gjennomsnittlig bruddstyrke på 97 %. Jeg knytter først på en stump med gammelt spissmatriale i ringen så jeg har noe og holde fast i før jeg fester det ferske spismatriellet til ringen, så klipper jeg av det gamle spissmatriellet og fester ringen til den ferdigtapperte fortommen.

De ferdigtapperte fortommene jeg har benyttet er Akron Heavy Butt 10´4X og Hends Camou 4,5 m 4X. Til spismatriell benytter Stroft multifilament og SA sin fluorcarbon. Fluorcarbon er noe jeg ikke benytter så ofte da dette bruker lang tid på å brytes ned. Jeg passer på og få med meg all fluorcarbon hjem og dette destrueres i vedovnen ;).

Jeg har aldri opplevd at microringen synker, men det hender innimellom at jeg fetter inn den med litt flytemiddel.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: