Møkkelva 23.03.12

Da var det igjen duket for årets første tur til «Møkkelva». Er blitt en tradisjon å ta turen dit i mars mnd i håp om å få kaste på vakende ørret.

Utstyret ble nøye sett over kvelden før avreise.

Kan ikke si at nattesøvnen var god den natta. Jobbet 3 timer før jeg satte snuten mot Gjøvik hvor jeg hadde avtalt å treffe Lars og Roy Ole på en lokal jakt&fiske butikk for å handle inn nytt ferskt fortomsmatriell. Roy Ole hadde slått kloa i den siste spolen med Stroft 0,12 men lovet at alle skulle få 🙂

Vi satte kursen mot målet og det var god stemning i bilen.

Vel fremme, så vi for en gangs skyld at værmelding stemte 100 %, knallsol og vindstille dette måtte jo bare bli en knalldag med massive klekkinger av både steinfluer og fjærmygg som igjen ville gi en vakorgie.

Vi tuslet…..nei løp ned til elva, og det tok ikke lang tid før de første ørretsnutene brøt vannflata. Rigginga gikk bra og nyinnkjøpt fortomsmatriell ble strukket og knytt på. Roy Ole holdt ord og delte ut Stroft til oss 🙂 Lars kvalitetssjekker at alt er på stell.

Utstyret er ferdigrigget og klart.

Lars og Roy Ole holder stand på isflaket, mens jeg vader ut på en fisk som stod litt lengre ut.

Etter en stund vaker den igjen. Og det utenkelige så tidlig på sesongen skjer, alt stemmer. Første kastet sitter som et skudd, flytet er perfekt, riktig imitasjon, ørreten tar og tilslaget sitter. Dette er knallstart tenker jeg for meg selv, og ennå sikkrer er jeg på at dette går veien da jeg har nytt fortomsmatriell 🙂

Foto: Lars Ninive.

Kjøre fisken pent, men merker at det vil ned i steinura, legger litt press på den og hva skjer…..????? Plutselig ryker den. Lettere irritert og frustrert drar jeg inn for å se hva som skjedde, og der merker jeg at fortommen, den «ferske» nye fortommen hadde røket. Opp på land bar det og alle sjekket Stroft spolen, og den hold ikke mål. Den var nok ikke pill råtten, men det var jaggu ikke langt unna.

Jan Erik mister ørret from Roy Ole Jakobsen on Vimeo.

Jaja sånn kan det gå, men vi var fremdeles ved godt mot, det var ennå tidlig på dagen og mange timer igjen. Men plutselig var det over, noe sporadiske vak var det. Lars funderte på hva som skjer.

En av teoriene vi endte opp med var at vannstanden i elva hadde økt betraktlig de siste dagene, noe som dro ned temperaturen på vannet og klekkingen stoppet litt opp.

Lars prøvde og truge opp noe fisk med litt blindfisking uten hell.

Det var en god del steinflue både voksne og nymfestadie.

Takk for turen Lars og Roy Ole det blir ikke lenge før vi er på plass igjen 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: